Keskerakondlased nõuavad, et Kallas paluks Rataselt vabandust (12)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Keskerakonna kontor Tallinnas.
Keskerakonna kontor Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalminister Tanel Kiik ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu peavad Reformierakonna juhi Kaja Kallase eilset süüdistust peaminister Jüri Ratase vastu absurdseks ja rängaks ja nõuavad Kallaselt avalikku vabandamist.

Kallas oli eile rahvusringhäälingule (ERR) antud usutluses tänase peaministri suhtes väga kriitiline, öeldes, et ei kavatse Ratase juhitud valitsusse minna, kui selleks peaks ka võimalus tekkima.

«Vaadates kõike seda, mida ta peaministrina on korda saatnud, siis Jüri Ratas peaministrina müüks Eesti maha esimesel võimalusel, kui ta saaks jätkata peaministrina ja ma arvan, et see ei ole Eesti huvides,» leidis Kallas.

«Lugesin ERRi portaali ja eeldasin algselt, et Kaja Kallase öeldut on liiga lennukalt tõlgendatud. AK intervjuu paraku ei jäta kahtlust, et Reformierakonna juht on esitanud Jüri Ratasele absurdse süüdistuse Eesti mahamüümise kohta, mille eest tuleks tal esimesel võimalusel vabandada,» kommenteeris sotsiaalminister Tanel Kiik eile hilisõhtul ühismeedias

Riigikogu keskfraktsiooni esimees Kersti Sarapuu võttis täna hommikul sel teemal samuti sõna. 

«Kaja Kallase väljaütlemine peegeldab opositsioonis oleva Reformierakonna soovi vahendeid valimata võimu juurde tagasi pöörduda. See on aga järjekordne näide sellest, et Reformierakond tuleb valitsusvastutuse kandmisest võimalikult kaugel hoida,» ütles Sarapuu pressiteate kaudu.

Sarapuu lisas, et Kallas peab ränga solvangu eest avalikult vabandust paluma. «Vastasel juhul ei ole tal sobilik jätkata tööd riigikogus,» leidis ta.

Ka peaminister Jüri Ratas nõudis eile teda riigireetmise valmiduses süüdistanud Reformierakonna juhilt Kallaselt vabandamist või selgeid tõendeid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles