Surfilegend Robby Naish: unistada tuleb suurelt. Et oleks, mida püüda!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pole liialdus öelda, et Robby Naishi terve elu on kuulunud surfamisele.
Pole liialdus öelda, et Robby Naishi terve elu on kuulunud surfamisele. Foto: Red Bull Films

Robby Naish on mees, kelle nimi ei ütle paljudele eestlastele midagi, kuid ekstreemsportlaste keskel on tegu tõelise legendiga.

Nüüd ilmub 56-aastasest surfitähest film «Pikim laine». Postimehel õnnestus ameeriklast vahetult enne ta Eestisse saabumist intervjueerida.

Kust ja kui vanalt kõik alguse sai? Miks osutus valituks just selline spordiala nagu surfamine?

Kõik algas sellest, et ma olin õigel ajal õiges kohas. Mu pere kolis Californiast Hawaiile, kui olin vaid kolmeaastane. Isa oli meremees ja ta soovis elada saarel ning emale sobis see. Nii kasvasingi vaat et rannas, kus sai 365 päeva aastas soojas vees harjutada. Paljud inimesed sõitsid ookeanil laudade peal ja see köitis nii palju, et 11-aastaselt võtsin julguse kokku ja proovisin ise ka.

Esialgu oli väga raske, aga ma ei tahtnud alla anda, enne kui olen midagi saavutanud. Kõige suurem mure oli, et kaalusin vähem kui 40 kg ja toonased lauad polnud mõeldud lastele. Varem polnud rakmeid, mis sind laual tasakaalus hoiaksid. Esimesed aastad treenisin keerulistes tingimustes, kuid kasvades muutus olukord kergemaks. Usun, et see sport lummas sellepärast, et mulle meeldis teha kõike üksinda, ja ookeanil veedetud ajal sain kõikidest mõtetest kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles