Pärnumaal sõitis teelt välja lämmastikhappe tsistern

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel sõitis Ikla piiripunktist ligi kilomeeter Pärnu poole teelt välja lämmastikhappe lahust vedav tsisternveok. Tsistern jäi õnnestuses terveks ning ei leki.

Häirekeskus sai teate õnnetusest kell 2.26, teatas Lääne-Eesti päästekeskus. Poola numbrimärgiga tsistern oli sõitnud arvatavasti libedaga teelt välja madalasse kraavi. Tsisternis on ligemale 22 tonni lämmastikhappe lahust. Tsistern õnnetuses kahjustada ei saanud ja hapet lekkinud ei ole.

Autojuhid pääsesid samuti vigastusteta. Juhid tellisid Poolast samast firmast kohale tsisterni, kuhu lämmastikhappe lahus ümber pumbata. Tsistern peaks Poolast jõudma orienteeruvalt peale lõunat. Päästjad tellisid sündmuskohale puksiiri, et kuni ümberpumpamiseni tsistern edasise ohu vältimiseks fikseerida. Sündmuskoha läheduses esialgse info põhjal elumaju ei ole.

Liiklus sündmuskohal on reguleeritud liiklusmärkide ning pääste operatiivsõidukitega. Kiirus on õnnetuskohas piiratud 50 km/h.

Kella 7.10 seisuga on avarii teinud auto tsistern fikseeritud terastrossiga. Poolast saabuv tsistern ümberpumpamiseks saabub orienteeruvalt lõuna paiku. Seniks jäävad päästjad sündmuskohale olukorda kontrollima.

Lämmastikhappe puhul on tegemist oksüdeeriva ainega, mis on söövitava toimega. Sissehingamisel põhjustab limaskestade ja silmade ärritust ning nahale sattudes tekitab põletust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles