Suveöö džässisiivutused pimedas novembris

Ave Palm
, muusikakriitik
Copy
Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand plaadiesitluskontserdil TAFF Clubis.
Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand plaadiesitluskontserdil TAFF Clubis. Foto: Hendrik Osula

Kadri Voorandi plaadi «In Duo with Mihkel Mälgand» esitluskontsert toimus legendaarse saksofonisti Raivo Tafenau poolt ellu kutsutud džässiklubi TAFF Club raames Tallinna Mustpeade majas.

Esinejad juhatas sisse klubi president isiklikult. Sissejuhatusest sai publik seekord kaks mõttekäiku, mida ise edasi mõlgutada. Mihkel Mälgand on Eesti ühe nõutuma ja tunnustatuma bassimängijana justkui igal pool ja mitte kusagil – kas ta üldse eksisteerib? Kadri Voorand on ühe pea 900-kilomeetrise öise autosõidu ajast saadik Raivo Tafenau teadvusesse kinnistunud kui üks eriti terav pliiats. Ning kontsert võib alata.

Duo siseneb eriti pehmelt. Mihkel alustab vaikselt ja atmosfääri loovalt kontrabassil ning Kadri liigub aegamööda ringi pilliga, mis täidab saali või vähemalt lähemal istuvate inimeste kuuldehaarde justkui pisikeste kellukeste tilisemisega. Mõningase hilisema otsimise järel tundub, et tegemist võis olla koshi tuulekellaga. Muusikasse sisse elamine ei võta kaua. Mida enam saal muusikaga täitub, seda kaugemale jäävad isiklikud muremõtted ja päevased toimetused. On ainult muusika, muusikud ja publik, kes joob januselt iga helisõõmu, mida pakutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles