Kurikamõrvari karistust ei muudeta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk
Vjatšeslav Bajuk Foto: Liis Treimann/Postimees

Riigikohus lükkas eile tagasi kurikamõrvarina tuntuks saanud Vjatšeslav Bajuki kaitsja taotluse. See tähendab, et kehtima jääb mehele määratud pikk vangistus.

Tänavu 21. märtsil tunnistas Harju maakohus 29-aastase Vjatšeslav Bajuki süüdi mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja joobes juhtimises ning mõistis talle liitkaristuseks 20-aastase vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tungis Bajuk 23. novembril 2009 hommikul Tallinnas Schnelli pargi tiigiäärsel jalgrajateel selja tagant kallale talle võõrale naisele, lüües teda korduvalt pesapallikurikaga. Tekitatud vigastuste tagajärjel suri kannatanu, sünoptik Krista Odakivi 25. novembril haiglas.

Seejärel tungis Bajuk Patkuli trepil kallale teisele naisterahvale ja lõi teda korduvalt pesapallikurikaga, tekitades talle hulgaliselt vigastusi. Pärast seda, kui sellel kannatanul õnnestus eemal olnud inimeste juurde joosta, viskas Bajuk kurika maha ja põgenes sündmuskohalt.

Samuti süüdistati Bajukki 2010. aasta 1. jaanuari hommikupoolikul Tallinna-Klooga maanteel temale kuuluvas sõiduautos Audi A6 naisterahva vägistamises. Autost möödunud inimene kutsus politsei ja Bajuk peeti kinni.
Ka süüdistati Bajukki 2010. aasta 4. juunil kella 3.37 paiku Tallinnas Raua tänaval mootorsõiduki Audi A6 juhtimises purjuspäi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles