Tallinnas muutub pensionilisa taotlemine lihtsamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid.
Pensionärid. Foto: SCANPIX

Seni Tallinna linnalt pensionilisa saanud isikud uut avaldust kirjutama ei pea, taotlus tuleb esitada vaid seda esimest korda taotlejatel.


Tallinna linn maksab pensionäridele pensionilisa alates 2003. aastast. Toetuse suurus on kasvanud üle kahe korra ja tänavu makstakse pensionäri sünnikuul talle 76.70 eurot toetust, teatas Raepress.

Alates 2012. aastast on volikogu lihtsustanud pensionilisa taotlemist ning ükski 2011. aastal pensionilisa saanud isik ei pea 2012. aastal pensionilisa saamiseks avaldust kirjutama. Jõuludeks oli toetus makstud umbes 86 000 pensionärile.

Pensionärid, kes sel aastal mingil põhjusel toetust ei taotlenud või kes järgmisel aastal saavad toetust esimest korda, peavad 2012. aastal toetuse taotlemiseks kirjutama avalduse sünnikuule eelneval või sünnikuul. Avaldus tuleb kahe kuu jooksul esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale.

Avaldust on võimalik esitada riigiportaali kaudu, digitaalselt allkirjastatuna meiliga, saata postiga või viia elukohajärgsesse sotsiaalhoolekande osakonda. Avalduse vorm on Tallinna kodulehel.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul näitab pensionilisa aktiivne taotlemine, et seda hinnatakse ja vajatakse. «Praegusel majanduslikult raskel ajal, mil elukalliduse tõus rusub eriti vähekindlustatuid, on linna toetus pensionäridele suureks abiks, nagu mulle kohtumistel on kinnitatud,» ütles Martinson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles