Militaarhuviline Oleg hoidis Mustamäe korteris 200 kilo lõhkeainet (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Urmase korterisse kogutud lõhkeainelao tõttu evakueeriti tänavu septembris terveks ööks Õismäe kortermaja ühe trepikoja kõik elanikud. FOTO: Eero Vabamägi
Urmase korterisse kogutud lõhkeainelao tõttu evakueeriti tänavu septembris terveks ööks Õismäe kortermaja ühe trepikoja kõik elanikud. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Juuni keskpaik. Viiekümnendates Oleg on just oma Mustamäe korteris pikali heitnud. Ta elab suures üheksakordses paneelmajas. Kokku elab seal sadu inimesi.

Mõni aeg hiljem saab häirekeskus kõne sama maja elanikult, kes kirjeldab, et ühe korteri aknast tuleb suitsu. Kui päästjad sündmuspaigale jõuavad, ei taha Oleg neid sisse lasta. See on esimene häirekell.

Päästjatel ei jää muud üle kui korterisse pääsemiseks jõudu kasutada. Sees selgub, et mees on suutnud tulekahjule piiri panna. Ent avanev pilt paneb valjult helisema teisegi häirekella.

See on erakordselt õnneliku lõpuga lugu. Või nagu kirjeldab üks asjaga kursis olev inimene: saatuse vimka.

«Arvestades, et tegu oli üheksakordse paneelmajaga, oleksid seal võinud olla ülirasked tagajärjed. Paraku ei andnud inimene oma tegevuse tagajärgedest endale aru,» ütleb kaitsepolitsei büroo juht Tõnu Miilvee.

Postimehega rääkinud eksperdid ütlevad, et enamjaolt on lõhkeseadeldisi ja -ainet ebaseaduslikult koguvad kollektsionäärid nii-öelda vana kooli mehed. Pigem üksikud hundid, aga suured ajaloo- ja militaarhuvilised, kellel on palju vaba aega ja kes veedavad seda vanades lahingupaikades ja metsa all.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles