Kolm aastat kasvanud turg hangus vastu talve

Copy
Kolmanda kvartali kukkumist tundis oma nahal näiteks Eesti ehituse lipulaev Merko, kelle käive ja kasum kukkus nii kolmandas kvartalis kui ka üheksa kuu arvestuses. Fotol Merko arendus Tallinnas Veerennis.
Kolmanda kvartali kukkumist tundis oma nahal näiteks Eesti ehituse lipulaev Merko, kelle käive ja kasum kukkus nii kolmandas kvartalis kui ka üheksa kuu arvestuses. Fotol Merko arendus Tallinnas Veerennis. Foto: Mihkel Maripuu

Ligi aasta aega kestnud Eesti ehitusettevõtete ehitusmahu kasvu pidurdumine päädis mahu kahanemisega kolmandas kvartalis. Ettevõtjad näevad kriisi asemel turu korrastumist.

Eesti ehitusettevõtted ehitasid kolmandas kvartalis Eestis ja välisriikides kokku ühe protsendi võrra vähem kui mullu samas kvartalis, seejuures vähenes ehitusmaht viimase kolme ja poole aasta jooksul esimest korda, teatas statistikaamet. Eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes ehitati hooneid ühe protsendi võrra rohkem ja rajatisi viis protsenti vähem.

Eelkõige püsib Eesti ehitusettevõtete töömaht üsna samal tasemel välismaal tegutsemise arvel. Nimelt, välismaal tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht suurenes 2018. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes rohkem kui neljandiku. Välisriikides ehitamise osatähtsus oli tänavu kogu ehitusmahus juba kaheksa protsenti, mullu aga kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles