Neljarajaliste maanteede ehitusplaan sai näo  (4)

Ege Tamm
, reporter
Copy
Praegune koalitsioon on lubanud kõik suuremad maanteed teha neljarajaliseks, aga ehitus ise peaks suuremalt jaolt lahti minema järgmise valitsuse ajal. Pildil juba ehitatav Kose-Ardu teelõik. 
Praegune koalitsioon on lubanud kõik suuremad maanteed teha neljarajaliseks, aga ehitus ise peaks suuremalt jaolt lahti minema järgmise valitsuse ajal. Pildil juba ehitatav Kose-Ardu teelõik. Foto: Mihkel Maripuu

Uus teehoiukava näeb järgmisel aastal ette ajutise rahasüsti kruusateede tolmuvabaks muutmiseks. Majandusminister Taavi Aas lubab selleks siiski ka edaspidi lisaraha leida.

Majandusministeerium sai valmis uue teehoiukava, milles on arvude ja aastate keelde pandud valitsuse poliitilised prioriteedid teedeehituses, sealhulgas kolme põhimaantee neljarajaliseks ehitamine.

Maanteid plaanitakse hakata hoogsamalt neljarajaliseks ehitama aastal 2024. Siis peaks kuue aastaga täies ulatuses neljarajaliseks saama Tallinna–Pärnu–Ikla maantee. Tallinna–Narva ja Tallinna–Tartu maantee puhul juhtuks see pärast aastat 2030.

Kolme põhimaantee neljarajaliseks ehitamise ettevalmistamiseks on uues teehoiukavas arvestatud umbes viis miljonit eurot aastas. Ettevalmistustöödeks on näiteks teede projekteerimine, keskkonnamõju hindamine, maade omandamine. Sellega alustataks 2021. aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles