Eesti ainus töötav auruvedur teeb jõulusõidu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Eesti ainus töötav auruvedur sõidutab eeloleval nädalavahetusel taas Lavassaare muuseumraudteel huvilisi.

Muuseumraudtee juht Mehis Helme lubab, et aururongi vagunis on soe ja mõnus ning kohale on lubanud sõita ka jõuluvana. Lavassaare Külaseltsi eestvedamisel leiavad lapsed tegevust suure jõulupuu juures. Töötab jõulukohvik, kus pakutakse pühadejooke ja suupisteid.

Lisaks aururongile pannakse hääled sisse ka kiirabidresiinile, millega saab raba vaatama minna. Need on ka tänavused viimased aururongisõidud, sest talveks läheb vana tossutaja puhkama.

Täpsema info ürituse kohta leiab muuseumraudtee veebilehelt või Facebookist.

Aasta lõpp tõi muuseumraudteele hea uudise

Aasta lõpp tõi Lavassaare muuseumraudteele ka häid uudiseid. Nimelt otsustasid kohalikud omavalitsusjuhid eelmisel nädalal, et seni vaid entusiastide pingutuste najal tegutsenud raudteed tuleks toetada.

Sihtasutuse Pärnu Muuseum ja raudteefirmade esindajad leppisid kokku, et Eesti tehnikapärandi säilitamiseks ja eksponeerimiseks tuleb jõud ühendada, selgitas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Koosolekul oli jutuks plaan ühendada Eesti Muuseumiraudtee kultuuriministeeriumi ja Pärnu linna sihtasutusega Pärnu Muuseum. Pärnu linn ja raudteefirmad olid valmis muuseumi toetama, alustades kõige hädapärasematest töödest, nentis Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles