Simsoni esimeseks tööks saab panus Euroopa rohelisse kokkuleppesse

Postimees
Copy
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: ARIS OIKONOMOU/AFP

Euroopa Komisjoni tulevase energeetikavoliniku Kadri Simsoni ametiaja alguse tööks saab olema panustamine Euroopa rohelise kokkuleppe koostamisse.

«Juba detsembris saab meie päevakorras olema ka energeetika valdkonnaga väga tugevalt kokku puutuv Euroopa roheline kokkulepe. Nii, et eelkõige me töötame selle algatuse kõigi detailidega,» ütles Simson kolmapäeval Strasbourgis ERR-ile pärast seda, kui Euroopa Parlament oli Euroopa Komisjoni uuele koosseisule oma heakskiidu andnud.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen on seadnud kliimateemadega tegelemise üheks oma prioriteediks ning lubanud süsinikuneutraalsele ühiskonnale ülemineku plaani sisaldava Euroopa rohelise kokkuleppe (European Green Deal, EGD) kava esitada oma ametiaja esimese saja päeva jooksul.

Euroopa rohelise kokkuleppe alast tööd hakkab Euroopa Komisjonis edendama juhtiv asepresident Frans Timmermans, kes peab selle saavutamiseks lisaks tema alluvuses töötavale kliimameetmete peadirektoraadile koordineerima energeetika, transpordi, põllumajanduse ja kaubanduse valdkonnas tegutsevate volinike tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles