Parim noortalunik: põllumees rassib ööd-päevad, muidugi tekitab toiduraiskamine tuska (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Herefordi tõugu lihavei- seid kasvatav Eesti parim noortalunik Mehis Visnapuu ütleb, et Valgamaa Karula kant on tema jaoks parim, kus elada ja põllumajandusega tegeleda.
Herefordi tõugu lihavei- seid kasvatav Eesti parim noortalunik Mehis Visnapuu ütleb, et Valgamaa Karula kant on tema jaoks parim, kus elada ja põllumajandusega tegeleda. Foto: Maarius Suviste

Tänavu Eesti parima noortaluniku tiitliga pärjatud Valgamaa Mooratsi talu peremees Mehis Visnapuu toimetab nii oma kui ka isa loomadega. Noorperemees ütles, et see ei ole mitte ainult töö, vaid ka elustiil ja hobi.

„Kui hobiga saab veel leiva lauale, siis on ju väga hästi,” lausus 28aastane noortalunik. Ta kasvatab Karula kandis kaunite vaadetega mäeküngaste vahel herefordi tõugu lihaveiseid ja maheteravilja.

Eestimaa Talupidajate Keskliit valis tänavu suvel ta Eesti parimaks noortalunikuks. „Mulle endale tundub, et tiitel tuli veidi vara. Isa arvas sama. Polegi jõudnud päris hoogu sisse saada,” jäi MTÜ Eesti Noortalunikud liige tagasihoidlikuks.

Esimese põllumajandusettevõttega alustas ta 20aastasena. Kõik sai alguse tema praeguses kodus Mooratsi talus, kus ta enne kooliiga suved vanaisa ja vanaema juures veetis.

Huvi maaelu ja -töö vastu viis selleni, et 9. klassi ajal tuli ta kodust Lääne-Virumaalt ära vanaisa juurde, lõpetas Lül­lemäe põhikooli ning jäi Valgamaale paikseks. Pärast põhikooli läks ta Järvamaale kutsekooli põllumajandust õppima. Nagu ta ise ütleb: temast sai laia profiiliga traktorist.

Ta on seda meelt, et õppida tuleb kogu elu. Sestap käis ta eelmisel talvel veise- ja taimekasvatuse kursustel. Hiljuti tegi ta Järvamaal algust kunstliku seemendaja kursusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles