EAÕK pühitses ametisse Pärnu- ja Saaremaa piiskopi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Apostliku Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus
Eesti Apostliku Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus Foto: Margus Ansu

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku (EAÕK) metropoliit pühitses esmaspäeval Pärnus ametisse Pärnu ja Saare piiskopkonna piiskopi.


EAÕK metropoliit Stefanus pühitses koos külalispiiskoppidega esmaspäeval toimunud liturgial Pärnu Issandamuutmise kirikus piiskopiks arhimandriit Aleksandri, kellest saab EAÕK Pärnu ja Saare piiskopkonna piiskop.

Nüüd on EAÕK-l ametis ametis kolm piiskopi, lisaks piiskop Aleksandrile ja piiskop Eelijale juhib kirikut tervikuna Tallinna peapiiskop metropoliit Stefanus.

«Sellega on taastatud EAÕK kanooniline struktuur,» ütles BNSile EAÕK esindaja.

Arhimandriit Aleksander Hopjorski on sündinud 23. augustil 1964. aastal. Ta on lõpetanud Võru teise keskkooli ja õppinud Tartu ülikooli kehakultuuri osakonnas.

Hopjorski pühitseti lugejaks 1998., diakoniks 1999. ning preestriks 2000. aastal. Tänaseni teenis ta Meeksi ja Luhamaa õigeusu kogudusi. EAÕK täiskogu valis isa Aleksandri Pärnu ja Saare piiskopiks mullu 12. juunil.

Pühapäeval pühitses metropoliit Stefanus koos külalispiiskoppidega Tartu Jumalaema Uinumise (Uspenski) kirikus toimuval liturgial Tartu piiskopkonna piiskopiks arhimandriit Eelija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles