Sputnik peab sanktsioonide tõttu Tallinnas rendipinnalt lahkuma

BNS
Copy
Kanali Sputnik pressikeskuse avamine Tallinnas Kopli 33 hoones 19. detsembril 2017.
Kanali Sputnik pressikeskuse avamine Tallinnas Kopli 33 hoones 19. detsembril 2017. Foto: Mihkel Maripuu

Sanktsioonid Kremli propagandakanali Rossija Segodnja vastu sunnivad Sputniku nime all tegutseva organisatsiooni Tallinnas oma üüripinnalt välja kolima, juba oktoobris ei lasknud pangad läbi Sputniku palgamakseid.

Rossija Segodnja teatas, et üürileandja saatis neile Tallinnas lepingu ülesütlemise teate. Rossija Segodnja juht Margarita Simonjan teatas, et see ei aita ja Sputniku töötajad jätkavad tegevust kodudest, kirjutab rahvusringhääling.

«2019. aasta oktoobri lõpul külmutasid välispankade Eesti filiaalid pangaülekanded meediaagentuuri Rossija Segodnja töötajate palkade, maksude ja kontoripinna rendi tasumiseks,» seisab Rossija Segodnja avalduses. «Teised Eesti pangandusasutused, kelle poole agentuur on pöördunud, keeldusid samuti antud toiminguid tegemast, kuigi ligi nelja tööaasta jooksul ei ole Sputniku rahaülekanded kohalikes pankades küsimusi tekitanud.»

Avaldusest nähtub, et Sputnik ei saa pankadesse jäänud raha ka sealt enam kätte.

Sputniku Tallinna kontoris töötab 35 inimest.

Rossija Segodnja peadirektor Dmitri Kisseljov kuulub Euroopa Liidu personaalsete sanktsioonide nimekirja seoses seoses Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise toetamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles