Ivari Padar: Arvo Aller tunneb maaelu hästi, aga minister peab olema ka suure meeskonna juht (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Arvo Meeks / LEPM

EKRE poolt maaeluministri kandidaadina välja käidud Arvo Aller tunneb maaelu seestpoolt, samas tuleb tal uues ametis osata suhelda kogu ministeeriumi ja selle allasutustega, leiab riigikogu opositsioonilise sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige, endine põllumajandusminister Ivari Padar.

Ivari Padari sõnul teab ta Ida-Virumaa Talupidajate Liidu juhti Arvo Allerit tööalaselt juba aastaid. «Ütleme niimoodi, et Arvo Aller on inimene, kes kindlasti seestpoolt teab kogu maaelu valdkonda,» iseloomustas Padar ministrikandidaati.

Seda, kas Aller ka ministriks sobib, on Padari sõnul keeruline öelda. «Ühelt poolt pead tajuma valdkonda ja teiselt poolt olema suure meeskonna juht,» rõhutas endine põllumajandusminister. Ta viitas ametist maha võetud minister Mart Järvikule, kelle ajal nendest omadustest ministeeriumis puudust tunti.  

«Oluline ongi otsade kokkuviimine ehk oskus suhelda üle suure pildi. Kõigi allasutustega ja kogu sektoriga. Väga oluline on mitte joosta pooli valima, vaid endale selgeks teha, kus on mured,» märkis Padar.

Padar tõi esile ka selle, et on algamas uus läbirääkimistevoor Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika küsimustes. «Kindlasti see on uuele ministrile väga suur väljakutse, et neid läbirääkimisi edukalt pidada,» lisas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles