Netiahistajast «hispaanlanna» jätkab tegevust

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahistajad varitsevad netis noori
Ahistajad varitsevad netis noori Foto: Caro / Scanpix

Viljandi poisi arvatavalt enesetapuni viinud internetipervert «hispaanlanna» on siiani tabamata ja hullutab noori nüüd MSNi vahendusel.


Prokuratuur polnud tänaseni suutnud tõlkida isegi Hispaaniast õiguspalvele vastuseks saabunud teksti, kirjutab

Õhtuleht

.

Ahistajale otsingud korraldanud Sirle Kalma jätab selline käitumine nõutuks: «Kuidas võib niivõrd olulise dokumendi tõlkimine nii kaua aega võtta?!».

Prokuratuur teatas täna, et Hispaaniasse esialgse õigusabipalve esitanud Põhja prefektuur sai esmaspäeval lõpuks siiski 70-leheküljelise kirja tõlke kätte, kuid täna seda veel kommenteerima ei soostutud. 

Kalma on «hispaanlanna» kohta saanud sadu, Viimasel ajal olla «hispaanlanna» kolinud Rate suhtlusportaalist MSNi, kus lisab oma kontaktandmeisse noori poisse.

Paljusid keeli valdav salapärane internetipervert valib ohvriteks noorukid, esitleb end neile Hispaania kaunitarina, saadab seejärel poistele paljastavaid pilte ja videoid «endast» ning keelitab neid samaga vastama. Kui kaadrid käes, ähvardab ta lapse elu varem salvestatud materjali avaldamisega hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles