Iklas lõpetati veokist lämmastikhappe ümberpumpamine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lämmastikhapet vedanud Poola veok sõitis Ikla lähedal libeduse tõttu teelt välja.
Lämmastikhapet vedanud Poola veok sõitis Ikla lähedal libeduse tõttu teelt välja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lämmastikhappe ümberpumpamine Ikla piiripunkti juures avarii teinud veokist teise tsisterni lõpetati õhtul kella üheksa ajal ning maantee avati taas liikluseks.

Lämmastikhappe lahust vedanud Poola päritolu tsisternauto sõitis Ikla piiripunkti lähedal teelt välja täna varahommikul kella 2.26 ajal. Tsistern õnnetuses kahjustada ei saanud ja ohtlikku ainet välja ei lekkinud. Autojuhid pääsesid samuti vigastusteta.

Poolast telliti kohale teine tsisternauto, kuhu kraavi sõitnud autost lämmastikhappe lahus ümber pumbati. Ümberpumpamistöid tegid omanikfirma töötajad ja sellega alustati kella 16.35 ajal.

Töid turvasid kümme päästetöötajat, kelle kasutada oli keemiakaitsevarustus. Ümberpumpamistöödel takistusi ei olnud. Väheses koguses ainet nirises maha, kuid päästjad neutraliseerisid selle. Veok, kuhu aine ümber pumbati, jätkas teekonda Sillamäele.

Lämmastikhappe puhul on tegemist oksüdeeriva ainega, mis on söövitava toimega. Sissehingamisel põhjustab see limaskestade ja silmade ärritust ning nahale sattudes tekitab põletust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles