Maksuamet kummutas rahandusministri maksuväite (1)

Copy
Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul saavad inimesed esialgsetel andmetel tänavu tagasi küsida 147 miljonit eurot enammakstud tulumaksu.
Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul saavad inimesed esialgsetel andmetel tänavu tagasi küsida 147 miljonit eurot enammakstud tulumaksu. Foto: Tairo Lutter

Kui rahandusminister Martin Helmeavaldas arvamust, et majaehitusele abiks palgatud töömehe eest ei pea eraisik makse maksma, siis maksuamet on risti vastupidisel seisukohal.

«Ma ehitasin maal maja ja siis kutsusin sinna appi endale aeg-ajalt ühte töömeest nimega Urmas. Urmas oli selline mees, kes minu meelest ei ole päevagi töötanud niimoodi, et tal oleks maksud makstud, ja keda absoluutselt ei huvita, mis ta pensionist saab,» rääkis rahandusminister Martin Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) esmaspäeval II pensionisamba muutmise esimesel lugemisel riigikogus. Hiljem lisas Helme, et ta ei tea, kas tema töömees Urmas on maksud maksnud või ei, sest see on juba töömehe kohus. «Mina oma töömehelt ei küsi, kas ta tuludeklarit täidab või mitte. See on ikka tema ülesanne oma tulu deklareerida,» lisas ta, vastates Heiki Kranichi (Reformierakond) küsimusele.

Istungi lõppedes kordas Helme sotsiaalmeedias üle oma seisukoha, et tema käsunduslepinguga palgatud töötaja eest makse maksma ei pea. «Kui mul käib abimees, keda ma paar päeva kasutan, siis sõlmin ma temaga suulise käsunduslepingu ja annan lõpus kokkulepitud summa. Maksud selle pealt peab maksma tema. Kui ta seda ei tee, rikub ta seadust, aga see ei ole minu probleem,» kirjutas Helme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles