Postimees Londonis: NATO kohtumine keskendus Türgile ja raha teemale (12)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja USA president Donald Turmp eile ajakirjanike ette astudes omavahel teravusi ei vahetanud. 
Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja USA president Donald Turmp eile ajakirjanike ette astudes omavahel teravusi ei vahetanud. Foto: Ludovic Marin/Reuters/Scanpix

Balti riikide kaitse ei ole ka praegu täitmata lünk, kinnitasid nii Eesti kaitseminister Jüri Luik kui ka tema Leedu kolleeg Raimundas Karoblis eile alliansi liidrite kohtumise eelkonverentsil NATO Engages.

«Esiteks, meil on juba kaitseplaanid,» pareeris Karoblis küsimust alliansi Balti kaitseplaanide värskendamist blokeeriva Türgi kohta. «NATO koosneb 29 riigist. Loomulikult seisukohad aeg-ajalt erinevad.»

Luik toetas teda: «On tähtis, et Balti riikidel on kaitseplaanid olemas. Sellised, mis on seotud artikliga viis.»

Samas ei eitanud Karoblis ega Luik siiski probleemi, mis jõudis esimesena avalikkuse ette möödunud nädalal Reutersile lekitatud pommuudise kaudu. Selle järgi ähvardab Türgi blokeerida Baltimaade ja Poola kaitseplaanide värskendamist, kui NATO liitlased ei täida nende soovi tunnistada Süüria kurdivõitlejad terroristideks.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles