Nõmme vanamehi seob jutu- ja tehnikahuvi

Aimar Altosaar
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Nõmme Vanameeste Klubi on tegutsenud juba kümmekond aastat, korraldanud sadu sündmusi ja klubiõhtuid. Sarnast klubi soovitakse luua ka Piritale.
Nõmme Vanameeste Klubi on tegutsenud juba kümmekond aastat, korraldanud sadu sündmusi ja klubiõhtuid. Sarnast klubi soovitakse luua ka Piritale. Foto: Remo Tõnismäe

Mehed võitlevad enda ja oma vanemas eas sookaaslaste üksilduse vastu ning tegutsemisvaimu taassütitamise nimel. Miks see vajalik on ja kuidas vanamehed organiseeruvad, uuris Aimar Altosaar.

Kui Viimsist Tallinna Nõmmele kolinud Urmas Lepik vedas kümme aastat tagasi Nõmmel käima Vanameeste Klubi, siis ei püüdnud ta maailma parandada ega midagi revolutsioonilist teha, vaid tahtis pakkuda meestele, kellel vanust 65 ja rohkem, head võimalust isekeskis koos käia.

Kaua ettevõtja ja tippjuhina töötanud endine Viimsi Lions-klubi liige märkas Nõmme tänavail ringi jalutavaid vanemaid mehi ning pani kohalikku lehte vastava kuulutuse, millele reageeris viis meest.

Nendega rääkides selgus, et paljud on huvitatud kooskäimise kohast, sest üksinda või naisega kodus konutada läheb pikapeale tüütuks.

Päris oma ruumi otsingule kulus aasta

Kooskäimine arutati läbi üksikasjadeni, sõnastati reeglid ning pandigi klubi käima. Esimese aasta jooksul otsiti kohta, istuti kõrtsides ja kohvikutes, kuid täit vabadust ja samas omaette olemist see ei pakkunud. Lõpuks saadi linnaosavalitsusega kokkuleppele ning nüüd ollakse juba üheksa aastat Kivimäe vanas jaamahoones. Jooksvad kulud katab Vanameeste Klubi oma liikmemaksust, mis piirdub viie euroga kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles