PPA kavandab uusi keskuseid Tallinna ja Tartusse (1)

BNS
Copy
Politsei rehvireid Lauluväljaku juures.
Politsei rehvireid Lauluväljaku juures. Foto: Tairo Lutter

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) viib läbi otsingut, et selgitada välja Tallinnas ja Tartus hooneid ja kinnistuid, kuhu saaks vajadusel rajada eriruumidega büroohoone, kirjutab ERR.

Uuringu kolmapäeval avaldatud kirjeldus näis hoone tulevase kasutajana viitavat salastatud asutusele, kuid tegelikult tuli ilmsiks, et uusi hooneid otsib politsei- ja piirivalveamet (PPA).

«2025. aastal lõppevad PPA hoonete üürilepingud Tallinnas aadressil Pärnu maantee 139 ja Tartus aadressil Riia 132. Seetõttu oleme koos RKAS-iga otsimas lahendusi,» ütles PPA keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Barbara Lichtfeldt.

«PPA vajab oma tegevuseks mitmeid eriotstarbelisi ruume, näiteks lasketiir, relvahoidlad jne, mis tähendab, et peame kaaluma erinevaid lahendusi, sest sobivat üüripinda ei pruugi leiduda ja vajalike ruumide ehitus võtab aega,» selgitas ta. «Kui üüriturult sobivaid hooneid ei leita, siis otsime lahendusi Riigi Kinnisvara ASi portfellist või tuleb rajada PPA-le uued hooned. Esimese etapina ootame aga ära RKAS-i turu-uuringu tulemused, misjärel saame teha edasised otsused.»

RKAS-i uuringu eesmärk on anda turuosalistele ülevaade kavatsusest viia läbi kontsessioon üüripinna leidmiseks ning saada potentsiaalselt huvitatud isikutelt tagasisidet riigihanke põhitingimuste kohta: eeskätt turu valmisolek ja hinnang võimalikule hanke esemele ning lepingu tingimustele, seisab RKAS-i saadetud kutses uuringus osalemiseks.

Hankija soovib leida arendaja, kelle ülesanne on talle kuuluva olemasoleva üüripinna pakkumine või ümberehitamine või vajadusel uue üüripinna projekteerimine. Hankija ja kontsessionääri vahel sõlmitakse üürileping tähtajaga 20 aastat, loetleb RKAS tingimusi. Olemasolev üüripind tuleb ümber kohandada või projekteerida ning ehitada uus üüripind ja üle anda hiljemalt 2025. aasta teise kvartali lõpuks.

Tallinnasse hoonele asukohta pakkujatel palub RKAS vastata ka küsimusele: «Kas pakutavas üüripinna asukohas on võimalik järgmistes etappides võtta kasutusele olemasolevat või ehitada uut sarnase kasutusotstarbega hoonestust netopinnaga 17 200 ruutmeetrit ning laiendada parkimisvõimalusi 550 sõidukikoha võrra?»

Turu-uuringu lähteülesanne on tunnistatud asutusesiseseks kasutamiseks ja uuringus osalejatel tuleb tagada, et nendes dokumentides sisalduv teave ei satuks asjasse mitte puutuvate isikute kätte. Tagasisidet ootab RKAS pakkujatelt 20. detsembriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles