Kohus keelas Sitsi tänava kortermajas süstlavahetuspunkti pidamise

BNS
Copy
Elanikud protestisid Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu juba 2017. aastal.
Elanikud protestisid Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu juba 2017. aastal. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus rahuldas kolmapäeval osaliselt Tallinna Sitsi tänav 28 korteriühistu avalduse ning keelas majas asuva mitteeluruumi kasutamise narkomaanide süstlavahetuspunktina.

Kohtuotsusega ei ole keelatud korteriomandi eriomandi kasutamine või kolmandate isikutele kasutusse andmine nõustamistegevuseks, kui sellega ei kaasne kaupade või muude teenuste tasuta või tasu eest pakkumist, ütles maakohtu pressiesindaja Viivika Siplane BNS-ile.

Tallinna Sitsi tn 28 korteriühistu esitas 2017. aasta 18. septembril maakohtule avalduse Kindralite Kinnisvara OÜ vastu taotlusega, et kohus keelaks selles majas narkomaanide süstlavahetuspunkti pidamise.

Süstalvahetuspunkti peab MTÜ Convictus Eesti.

Kohus leidis, et Kindralite Kinnisvara OÜ-le kuuluvate ruumide kasutusotstarbeks märgitud kaupluse ja bürooruumid ei vasta MTÜ kirjeldatud tegevusega. Kohtumääruse peale võib esitada määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul.

«Põhja-Tallinna valitsus tervitab esimese astme kohtu otsust ja õnnitleb kohalikke elanikke selle olulise võidu puhul. Meie arvates ei ole süstlavahetuse koht elumajas. Loodame et TAI on oma vigadest õppinud ja asub rahulikult mõistliku lahendust otsima, selles osas oleme koostööks avatud,» ütles Põhja-Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid.

Tema eelkäija Raimond Kaljulaid oli süstlavahetuspunktide tuline toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles