Postimees Berliinis Venemaa sanktsioonide vastased teevad üha kõvemat häält (5)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Liidukantsler Angela Merkeli parteikaaslane, Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer (vasakul) kohtus suvel Peterburis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ja kuulutas pärast kohtumist sotsiaalmeedias, et heade suhete nimel on vaja Venemaale kehtestatud sanktioonid kaotada. 
Liidukantsler Angela Merkeli parteikaaslane, Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer (vasakul) kohtus suvel Peterburis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ja kuulutas pärast kohtumist sotsiaalmeedias, et heade suhete nimel on vaja Venemaale kehtestatud sanktioonid kaotada. Foto: Aleksei Nikolski/Sputnik/Scanpix

Majanduslik kahju Saksa ettevõtetele ja töökohtade kadumine on põhjused, miks Saksamaa parlamendiliige Anton Friesen pooldab Venemaa sanktsioonide kaotamist. «Sanktsioonidest ei ole ka poliitiliselt suurt kasu olnud. Venemaa ei anna Krimmi tagasi, on meil sanktsioonid või mitte,» põhjendas erakonda Alternatiiv Saksamaale (AfD) kuuluv poliitik usutluses Postimehele.

Sanktsioonide kaotamist toetab ka Vasakpartei (Die Linke), mille parlamendisaadik Klaus Ernst kuulutas vaid mõne nädala eest Bundestagis, et igasuguse mõjuta sanktsioonid tuleb tühistada. Veel enam, tema sõnavõtust jäi mulje, et Euroopa Liit peaks Krimmi annekteerimises ja sanktsioonides iseend süüdistama. «Euroopa Liit proovis Ukrainat rohkem Euroopaga siduda ilma, et selles oleks Venemaaga kokku lepitud. Nüüd näeme, et sellega võeti suur risk,» sõnas Ernst.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles