Mart Järviku «lutikas» osutus wifi signaali võimendiks (56)

Copy
Endine maaeluminister Mart Järvik esitas rahvale valeväiteid.
Endine maaeluminister Mart Järvik esitas rahvale valeväiteid. Foto: Eero Vabamägi

Pealtkuulamisseade, mille hiljuti vallandatud maaeluminister Mart Järvik oma kabinetist väidetavalt leidis, osutus Postimehe andmetel tegelikult seadmeks, millega võimendatakse wifi signaali.

Nii ütles Postimehele konfidentsiaalsust palunud allikas. Mart Järvik väitis sel nädalal valijatega kohtumisel, et leidis enda kabinetist laua kohalt laest «lutika». «Kui palju neid on, ma ei tea. Ma sain Henn Põlluaasalt aparaadi, mis näitab neid,» rääkis eksminister Toril toimunud kohtumisel, millest kirjutas Pärnu Postimees.

Järvik saatis veel ametis olles sellekohase kirja ka erakonnakaaslasest siseministrile Mart Helmele. «Minul on tekkinud kahtlus, et ministri kabinetis toimub ebaseaduslik jälitustegevus siin toimuva üle. Siia võivad olla paigaldatud pealtkuulamise või muud sellekohased seadmed. Palve, viia täna kiirelt läbi ametlik kontroll minu kabineti ülevaatamiseks vastava komisjoni poolt,» kirjutas Järvik Helmele 22. novembril. 

Järgmisel tööpäeval aga Järvik vallandati ning siseminister tema kirjale ametlikku käiku anda ei jõudnudki.

Tänases intervjuus ERRile andis Järvik juba mõista, et ta ise väidetavat pealtkuulamisseadet ei näinudki. «Ega ma selgelt seda avastanud ei ole, aga kõhklused ja kahtlused tekkisid mõned ajad tagasi, kui avastad, et see jutt, mida sa oled kabinetis rääkinud, on mingi aja pärast kellelgi juba teada,» ütles Järvik.

Maaeluministeeriumi majahaldajad otsisid Järviku teate peale eile hommikul ka kabineti läbi, ent sellist seadet kabinetist ei leitud. Samuti teatas prokuratuur, et neil puudub info, millest Järvik räägib. Väidetavast lutikast pidi eile ajakirjanikele aru andma isegi peaminister Jüri Ratas. 
Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles