Tippametnik käis ettevõtte heaks reisil

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Viljar Lubi on tänavu külastanud näiteks Hiinat, Jaapanit, Bahreini, Egiptust ja Araabia Ühendemiraate.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Viljar Lubi on tänavu külastanud näiteks Hiinat, Jaapanit, Bahreini, Egiptust ja Araabia Ühendemiraate. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) asekantsler Viljar Lubi veetis suvel mitu päeva väikese rahvaarvuga Bermuda saareriigis, et aidata eraettevõttel seal uksi avada ehk lepinguid saada. Samal ajal noolis ettevõte MKMi hanget.

Tegemist ei olnud ametliku visiidiga – ametnikku ei kutsunud sealt ega lähetanud siit Bermudale ükski riigiasutus. Viljar Lubi käis 10.–12. juulini ligi 70 000 elanikuga saareriigis seetõttu, et sellise ettepaneku tegi IT-ettevõte Trinidad Wiseman.

«Kutse Bermuda töövisiidil osalemiseks tuli Trinidad Wiseman OÜ poolt, kes sai kontakti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisinvesteeringute keskuselt,» tunnistas ministeeriumi nimel pressiesindaja Kristiin Jets ja märkis, et kolmepäevase reisi kulu oli 2110 eurot ja 90 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles