Pildid ja video ⟩ Sotsid vilistasid Boroditši uute busside esitlusel välja (28)

Andres Einmann
Copy

Sotsiaaldemokraadid ja rohelised korraldasid täna Tallinnas Vabaduse väljakul aktsiooni ja vilistasid välja Tallinna Linnatranspordi ASi juhi Deniss Boroditši, kelle kõnet oli vilekoori tõttu võimatu kuulata.

Tallinna linnavalitsus ja Linnatranspordi AS esitlesid täna Vabaduse väljakul uusi Solarise gaasibusse, mille linn ostab.

Aktsiooni korraldaja, sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaid ütles Postimehele, et Boroditši väljavilistamise eesmärk oli juhtida tähelepanu probleemidele Tallinna ühistranspordi korraldamisel.

Kaljulaiu sõnul võib Tallinna linn uusi busse ju osta, aga alarahastamise ja ebapiisavate palkade tõttu ei jätku nende rooli juhte. Ta märkis, et kindlasti vajaks ülevaatamist Tallinna liinivõrk, mis ei vasta enam tänapäeva vajadusele. «Halvasti korraldatud liinivõrgu tõttu sõidab ühistranspordiga vähem inimesi, kui võiks,» märkis Kaljulaid.

Sotsid ja rohelised valisid vilistamise ajaks just Boroditši kõne, et meenutada asjaolusid, kuidas sai Boroditš Tallinna Linnatranspordi ASi juhiks. TLT senine juht Enno Tamm astus mullu juunis oma kohalt tagasi ja sellele kohale asus Boroditš. Nimelt distantseerus Reformierakonda kuuluv Boroditš kuu aega enne ametikoha saamist end Tallinna linnavolikogus toimunud linnapea Taavi Aasa umbusaldusavaldusest. Jutud Boroditši plaanidest liikusid ajakirjanduses juba enne tema saamist TLT juhiks.

«Olgem ausad, tänane busside esitlus Vabaduse väljakul oli korraldatud järgmisi kohalikke valimisi silmas pidades. Ürituse eesmärk oli näidata, kui tubli on linnavalitsus, et ostab linnaelanike jaoks uued bussid,» lisas Kaljulaid.

Roheliste juhatuse liige Joonas Laks ütles, et loomulikult on tervitatav uute keskkonnasõbralike busside tulek Tallinna tänavatele, aga see ei tee tasa süsteemset tegematajätmist pealinna ühistranspordis.

«Bussijuhtide palgad on madalad, liinivõrk korrastamata ja ühistranspordi kasutajate osakaal väheneb juba mitmendat aastat. Täna toimunud värvilise bussi esitlus oli vaid suitsukate peitmaks tegeliku kriisi ulatust Tallinna ühistranspordis,» ütles Laks.

TLT ostab 27 miljoni euro eest 100 uut bussi

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Deniss Boroditš ja bussitootja Solaris juhatuse esimees Javier Calleja allkirjastasid täna lepingu 100 uue gaasibussi ostmiseks. Lepingu järgi tarnib ettevõte kokku 60 normaal- ja 40 liigendbussi maksumusega 26,96 miljonit eurot.

Esimesed uued  gaasibussid jõuavad Tallinnasse 2020. aasta suvel.

TLT on võtnud eesmärgiks asendada kõik vanad diiselbussid gaasibussidega. Kokku hangib Tallinna Linnatranspordi AS järgmise viie aasta jooksul 350 uut gaasibussi. Kõigile bussidele paigaldatakse sise- ja väliskaamerad ning sõitjate loendussüsteemid.

Tallinna Linnatranspordi bussipargis on praegu 529 bussi, mis sõidavad 75 bussiliini. Koos trammi- ja trolliliinidega teenindab ettevõtte aastas rohkem kui 140 miljonit sõitjat.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles