Saadiku sõnul on eestlastel Ühendkuningriigis hea maine

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Kui vaadata, mida Briti ajakirjanduses Eestist räägitakse, on see väga hea, aga me ei saa loorberitele puhkama jääda, ütleb Eestit Ühendkuningriigis esindav suursaadik Tiina Intelmann.
 
Kui vaadata, mida Briti ajakirjanduses Eestist räägitakse, on see väga hea, aga me ei saa loorberitele puhkama jääda, ütleb Eestit Ühendkuningriigis esindav suursaadik Tiina Intelmann.  Foto: Evelyn Kaldoja

Eesti mainet Ühendkuningriigis hoiab ka kogukond, kes peab end hästi üleval, teeb ausalt tööd ja maksab makse, ütleb suursaadik Tiina Intelmann.

Mida tähendab Brexit oma jätkuvalt õhus olevate võimalike stsenaariumitega siin töötavale Eesti suursaadikule?

Meile tähendab Brexit rohkem tööd. Üritame väga intensiivselt aru saada, mis on siin poliitikute seisukohad.

Brexiti-lugu on kestnud juba päris kaua. Siin on olnud vaidlusi ja väitlusi selleni välja, et natuke aega tagasi parandati lahkumislepingut seoses uue peaministri tulekuga. On vaja hoida kogu aeg kätt pulsil ja teatada ka meie koduriiki, millised meeleolud valitsevad.

Loomulikult ei räägi meie siin läbi ei [brittide EList] lahkumise ega ka tulevikusuhte lepingut. Need läbirääkimised toimuvad Brüsselis.

Teine asi on vaadata, mis siin ühiskonnas laiemalt toimub ja kuidas üldse juhtus nii, et inimesed hääletasid ELi vastu, mis inimestele tegelikult muret teeb.

Positiivsemalt poolelt tegeleme koostöö arendamisega Suurbritannia ja meie valitsuse vahel. See on ikkagi väga tihe, lähedane ja usalduslik ning Brexit ei ole sellele mingit halba mõju avaldanud. Nii meie kui ka britid vaatame edasi, kuidas saaksime võib-olla suhteid veelgi tihendada, kui Suurbritannia ei ole enam ELi laua taga.

Samas peame vaatama, kuidas kujundada Eesti kuvandit Suurbritannias. Kui vaadata, mida ajakirjanduses Eestist räägitakse, on see väga hea, aga me ei saa loorberitele puhkama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles