Jaanus Piirsalu: status quo rahuldab ainsana Venemaad (11)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel üleeile Pariisis. 
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel üleeile Pariisis. Foto: Ian Langsdon/afp/Scanpix

Ukrainal pole lähiaastatel lootustki saada kontrolli kogu Donbassi üle. Tekkinud on õrn šanss lõpetada rindel vähemalt tulevahetused, aga sellisegi arengu perspektiiv on pigem tume kui helge. Selline on kokkuvõte eile hilisõhtul lõppenud Donbassi sõjale lahendusi otsinud Normandia neliku presidentide kohtumisest.

Ukraina sisepoliitilisest vaatevinklist on oluline, et täide ei läinud enne kohtumist üles köetud kartus, et Ukraina noor ja kogenematu president Volodõmõr Zelenskõi annab Venemaa presidendile Vladimir Putinile lubaduse, mida võib tõlgendada rahvuslike huvide reetmisena. Vähemalt seni teadaolevatel andmetel Zelenskõi Putinile milleski järele ei andnud. Aga ega Putin Zelenskõile mingit kingitust ka ei teinud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles