USA sanktsioonid paiskasid Läti sadamad kaosesse (1)

Harry Tuul
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Aivars Lembergs juhib korraga nii Ventspilsi linna kui ka kohalikku suurimat tööandjat – sadamat.
Aivars Lembergs juhib korraga nii Ventspilsi linna kui ka kohalikku suurimat tööandjat – sadamat. Foto: Subhankulovs Timur/ITAR-TASS

USA otsus lisada Läti tuntuim oligarh Aivars Lembergs sanktsioonide nimekirja paiskas teadmatusse Läti sadamalinna Ventspilsi, mis sõltub otseselt seda läbivast transiidist. Olukorra lahendamiseks otsustati sadam riigistada.

Esmaspäeva õhtul puhkes Lätis poliitiline torm, kui USA otsustas kehtestada sanktsioonid muuhulgas Ventspilsi linnapeale Aivars Lembergsile, kuid lisaks ka neljale talle kuuluvale või tema kontrolli all olevale organisatsioonile: Ventspilsi vabasadama administratsioonile, Ventspilsi arenguametile, Ettevõtluse Arendamise Agentuurile ja Läti Transpordiettevõtluse Liidule.

Nii sattus Pärnust veidi väiksema sadamalinna Ventspilsi suurima tööandja, kohaliku sadama tulevik üleöö tõsiselt ohtu. Läti transpordiminister Tālis Linkaits teatas juba hommikul, et Ventspilsi sadam tuleb otsekohe välja tuua USA sanktsioonide all olevate isikute mõju alt. Linkaits selgitas, et Ventspilsi vabasadama juhatus juhib Läti suuruselt teise sadama tööd – sealne kaubakäive on umbes 20 miljonit tonni aastas ja sadam annab tööd rohkem kui 2000 inimesele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles