Tallinlanna tähistas 100. sünnipäeva

Copy
Täna tähistab elupõline kirurg ja kauaaegne mustamäelane Evgenia Kotlova 100. sünnipäeva.
Täna tähistab elupõline kirurg ja kauaaegne mustamäelane Evgenia Kotlova 100. sünnipäeva. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus

Täna tähistab elupõline kirurg ja kauaaegne mustamäelane Evgenia Kotlova 100. sünnipäeva.

Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats käis daami õnnitlemas. «Erakordne daam erakordse elulooga, kusjuures muljetavaldavalt särav ja ergas,» ütles Laats.

«Mõne inimese puhul vastab tõesti tõele ütlus, et vanus on kõigest number. Teises maailmasõjas oli sõjaväekirurg, autasustati ordeniga, erru läks kapteni auastmes. Pärast sõda töötas 30 aastat kirurgi-traumatoloogina Kopli polikliinikus, pensionile siirdus 1975. aastal ja pühendub sestpeale hobidele,» kirjeldas Laats Kotlova elulugu. 

«Oma suurimaks kireks ütles ka tänasel päeval olevat ristsõnade lahendamise – kusjuures ta koostab neist omalaadset ristsõna-entsüklopeediat – paksud vihikud täis küsimusi ja vastuseid,» lisas Laats.

«Ma pole isegi poole nooremate inimestega kohtumisest olnud sedavõrd vaimustuses kui täna sellest suurepärasest 100-aastasest daamist. Minu lugupidamine!»

Evgenia Kotlova on pärit Venemaalt Ivanovskist, tänasel tähtpäeval olid õnnitlejate hulgas ka Venemaa suursaatkonna inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles