Ahto Lobjakas: Johnson jääb ilmselt ühe-valimistsükli-peaministriks

Ahto Lobjakas
, kolumnist
Copy
Boris Johnsoni käed-jalad saavad olema tööd täis majanduse ja Šotimaaga. Nende väljakutsetega toimetulekuks on vältimatult vajalik ohverdada osa rahvusvahelisest mõjust.
Boris Johnsoni käed-jalad saavad olema tööd täis majanduse ja Šotimaaga. Nende väljakutsetega toimetulekuks on vältimatult vajalik ohverdada osa rahvusvahelisest mõjust. Foto: Neil Hall

Miski ei muuda tõsiasja, et lähitulevikus ootavad esmajoones traditsioonilistes Tööpartei valimisringkondades valijad oma konservatiividest saadikutelt sotsiaalprogramme, mille jaoks riigil pole raha, kirjutab kolumnist Ahto Lobjakas

Neljapäevased valimised Suurbritannias kinnitasid üleilmset trendi. Esiteks, valimisi on üha keerulisem võita ratsionaalsete argumentidega. Teiseks, ratsionaalsete argumentide mõju valijatele on võrdelises seoses nende noorusega. Mida noorem on valija, seda tõenäolisemalt põlgab ta ära populismi.

Mida noorem on Briti valija, seda rohkem toetab ta Tööparteid. Avaliku arvamuse uurimisega tegeleva yougov.co.uk analüüs näitab, et 18–40-aastased oleksid parlamendis andnud suure enamuse Tööparteile, üle 50-aastased samas neljapäevasest veel suurema edumaa konservatiividele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles