Bert On Beats inimese ja masina vahel

Janar Ala
, kultuuriajakirjanik
Copy
Auhinnatud produtsent ja miksija Bert Prikenfeld andis enda elektroonilise muusika projekti Bert On Beats alt välja uue albumi «Ten», mis tähistab kümnendi möödumist Bert On Beatsi tegemistes.
Auhinnatud produtsent ja miksija Bert Prikenfeld andis enda elektroonilise muusika projekti Bert On Beats alt välja uue albumi «Ten», mis tähistab kümnendi möödumist Bert On Beatsi tegemistes. Foto: Mihkel Maripuu

Kunagi, pakun, et umbes aastal 1997 või 1998, ütles Raul Saaremets DJ Critikali kohta, et kui see tema teha oleks, kannaks hoopis Critikal sellist kuldketti nagu tollane suurim jungle-­muusikastaar Goldie. Saaremets viitas sellega DJ Critikali tollastele jungle-produktsioonidele ja nende tasemele. Näiteks kasvõi sellele Redmani sämplinud loole «Whateva Man».

Aega läks vahepeal edasi, natuke rohkem kui kümme aastat, ning DJ Critikal ehk siis kodanikunimega Bert Prikenfeld (38) suunas oma breikbiidi-armastuse projekti Bert On Beats, milles tulistas sedakorda küll Aafrika ja Brasiilia rütmide ning elektroonilise bassikultuuri sulamitega. Vahepeal läks veel aega edasi, jälle umbes kümme aastat.

Bert Prikenfeldi alias Bert On Beatsi plaadifirma Mindnote alt on äsja ilmunud ka populaarse uue kooli räpp­duo Clicherik ja Mäx plaat; muusikategemist alustas ta Eesti hiphopi juurte juurest, legendaarse True Headzi liikmena; ta on oma karjääri jooksul olnud ilmselt poolte Eesti hiphop- ja poplugude tegemise juures; eelmisest aastast õpetab ka Viljandi kultuuriakadeemias noori helitehnolooge muusikat produtseerima. Seda kõike on päris palju.

Teeme kuidagi nii, et keskendume sedakorda eelkõige techno’le ja helile. Tegevuspaigaks Mindnote Stuudio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles