Kohalik vaade Õpilasest Läti keskpanga etteotsa

Mike Collier
, ajakirjanik, Riia
Copy
Läti Panga president Mārtiņš Kazāks asub ametisse 21. detsembril, mil lõppeb Ilmārs Rimšēvičsi ametiaeg. 9. detsembril tehtud pildil võtab ta sõna keskpanga eksperdifoorumil.
Läti Panga president Mārtiņš Kazāks asub ametisse 21. detsembril, mil lõppeb Ilmārs Rimšēvičsi ametiaeg. 9. detsembril tehtud pildil võtab ta sõna keskpanga eksperdifoorumil. Foto: Evija Trifanova/LETA/Scanpix

Mõnikord öeldakse, et vanadus jõuab kohale siis, kui politseinikud hakkavad sulle noorena paistma. Asi on veel hullem, kui keskpanga juhid näevad sinu silmis välja, nagu oleks äsja koolist tulnud. Lõppude lõpuks peaksidki pankurid olema igavad vanamehed, kelle ettekujutus lõbusast ajaviitest hõlmab andmelehtede uurimist ja panga intressireitingute jälgimist.

Nii mõneski mõttes on Mārtiņš Kazāks täielik vastand mehele (Ilmārs Rimšēvičsile – toim), kelle ameti Läti keskpanga presidendina ta üle võtab. Tal on omadus, mis oli selge juba esimesel kohtumisel Londoni keldribaaris – ta on suurepärane suhtleja ning tal on võime selgitada keerulisi majandussüsteeme lihtsas keeles, tõmmates seoseid majandusteaduse ja tavaliste inimeste elude vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles