Jupike kalaärist sulatati lahti: mõned töökohad saab ehk tagasi (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tänase päeva jooksul peaks selguma, millistel tingimustel saadakse vahendustegevuse ja marineeritud kala müügiga jätkata.
Tänase päeva jooksul peaks selguma, millistel tingimustel saadakse vahendustegevuse ja marineeritud kala müügiga jätkata. Foto: Tairo Lutter

Nugade peale läinud veterinaar- ja toiduamet (VTA) ning kalatootja M.V.Wool suutsid suure kauplemise peale saavutada kokkuleppe, mis lubab firmal jätkata kalatoodete vahendamist ja marineeritud kala müüki. Säilib ka lootus, et osa koondatud inimestest saab töö tagasi.

Eile toimus Tallinna halduskohtus järjekordne istung, kus arutati M.V.Wooli kaebust VTA vastu. Tüliõunaks oli see, et viimane pani novembri lõpus päevapealt kinni Eesti suurima kalatootja Vihterpalu ja Harku tehased, kuna kahtlustab, et tootmises pesitseb ohtlik listeeriabakter.

Pärast esimest kohtuistungit detsembri alguses otsustas kohus kaebaja esialgse õiguskaitse taotluse osaliselt rahuldada. See tähendab, et firma sai jätkata külmlao kasutamist ega pidanud kogu laovaru hävitama.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles