Helmelt kangutati suust vabandusepojake (46)

Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Ehkki president Kersti Kaljulaid palus peaminister Jüri Ratasel kaaluda siseminister Mart Helme ametist vabastamist, jätkab Ratas Helme ja EKREga valitsuses koostööd.

EKRE juhtpoliitikute sõnavõttudest põhjustatud kriiside lahendamine on peaminister Jüri Ratasel juba niivõrd käe sees, et siseminister Mart Helme Soome peaministri ja valitsuse pühapäevase solvamise skandaal oli esmaspäeva õhtuks vähemalt näiliselt lahendatud.

Ratas teatas, et suhtleb naaberriigi valitsusjuhiga ning edastab talle Eesti siseministri vabandused. «Ma arvan, et see on see koht, kus me saame sellele teemale joone alla tõmmata,» teatas Ratas eile ajakirjanikele.

Samas pani Helme eilse päeva jooksul koalitsiooni vastupidavuse aga korralikult proovile. Kui varem on siseministri skandaalsed sõnavõtud piirdunud riigisisese tasandiga, olgu selleks presidendi solvamine, prokuratuuri sõltumatuse ning ametnike tegevuse küsimärgi alla panemine, siis nüüd läks ta riigipiiridest välja, kui solvas pühapäeval EKRE raadiosaates Soome uut peaministrit Sanna Marini ja Soome valitsust.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles