Priit Sibul: 50 riigikogu liiget otsustas, et eksperiment apteegiturul peaks jätkuma (8)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kukkus läbi koalitsiooni esitatud eelnõu, millega oleks tagasi pööratud 1. aprillist jõustuma pidanud apteegireform. Riigikogu liige ja Isamaa peasekretär Priit Sibul leiab, et kui paljudes kohtades jäävad inimesed teenusest ilma, siis vastutab sotsiaalminister Tanel Kiik. 

«Täna otsustas 50 Riigikogu liiget, et neli aastat kestnud eksperiment apteegiturul peab jätkuma,» kirjutas Priit Sibul sotsiaalmeedias. Tema sõnul seab see otsus ohtu ravimite kättesaadavuse Valgas, Otepääl, Tõrvas, Loksal, Kadrinas, Haljalas, Võsul, Hiiumaal ja paljudes teistes kohtades üle Eesti.

«Sotsidest saan ma aru – nemad on olnud algusest peale seisukohal, et reformiga peab kinnisilmi edasi minema. Seda vaatamata asjaolule, et 4,5 aastat pärast apteegireformi oleme me olukorras kus 60% apteekidest ei vasta seaduses ette nähtud nõuetele,» mainis Sibul, miks Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei hääletanud poolt. 

Priit Sibulale on arusaamatu reformierakondlaste otsus, kes tegid oma varasemates seisukohtades kannapöörde. «Kui 2018. aasta oktoobris rääkis Hanno Pevkur riigikogus, et tänase reformiga jätkates võivad mõnes Eesti maakonnas panna uksed kinni pooled apteegid siis täna otsustasid reformierakondlased, et sellest ei ole midagi,» ütles ta. 

«Juhul kui juhtub see, et kõige mustemad stsenaariumid peavad paika, tuleb kellelgi võtta poliitiline vastutus. Paraku on poliitilised punktivõidu mõne inimese jaoks sisust tähtsamad ning ma ei imestaks kui järgmise aasta aprillis tulevad need samad reformierakondlased sotsiaalminister Tanel Kiigele umbusaldust avaldama väitega, et apteegiteenus ei ole kättesaadav,» lisas Priit Sibul. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles