Töökiusamine kasvab Eestis hoogsalt (11)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Kui veel kaks aastat tagasi nõustas tööinspektsioon 23 konkreetset töökiusu juhtumit, siis tänavu oli neid juba 52. Pildil tööinspektsiooni nõustamisjurist Kaire Saarep.
Kui veel kaks aastat tagasi nõustas tööinspektsioon 23 konkreetset töökiusu juhtumit, siis tänavu oli neid juba 52. Pildil tööinspektsiooni nõustamisjurist Kaire Saarep. Foto: Madis Veltman

Tööinspektsioon saab iga päev 10–15 telefonikõnet, kus inimesed küsivad nõu töökiusamise kohta ning see arv aina suureneb.

«Tööinspektsiooni on kirjalikult sel aastal pöördutud töökiusamise küsimusega 70 korral,» rääkis inspektsiooni nõustamisjurist Greete Kaar. Kui veel kaks aastat tagasi nõustas tööinspektsioon 23 konkreetset töökiusamise juhtumit, siis tänavu oli neid juba 52. Selleteemalisi vaidlusi on olnud nii töövaidluskomisjonis kui ka kohtutes ning teema on jõudnud arutamiseks juba ka riigikohtuni.

Kasvav suundumus teeb ärevaks

Inspektsiooni meedianõunik Kristel Abel lisas, et kiusamist ei arvestata ainult ülalt-alla nähtusena, vaid kindlasti vajab sekkumist ka võrdsel tasemel kolleegide vahel esinev kiusamine.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles