Jõulupreemia sõltub tööandjast, aga ka ilmast

Silvi Lukjanov
Copy
Kuigi tänavune teraviljasaak oli rekordiline, ütles Mäetaguse Agro juht Teet Kallakmaa, et ei tea veel, kas suudab sel aastal töötajatele jõulupreemiat maksta. Eelarve pingelisus tuleb eelmise suve põuast, mistõttu tuli väga palju sööta juurde osta.
Kuigi tänavune teraviljasaak oli rekordiline, ütles Mäetaguse Agro juht Teet Kallakmaa, et ei tea veel, kas suudab sel aastal töötajatele jõulupreemiat maksta. Eelarve pingelisus tuleb eelmise suve põuast, mistõttu tuli väga palju sööta juurde osta. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Jõulude ajal ootab töötaja preemiat kui meeldivat üllatust, tööandja küll mõistab seda, kuid saab preemiat maksta siis, kui selleks on võimalus, või siis tunnustab töötajaid teisel moel.

Üle kümne aasta ühes ja samas põllumajandusettevõttes töötav nelja lapse isa Mait Tõnise ootab jõulupreemiat ja pole seni kindel, kas seda saab. Pooltel aastatel on saanud. „Jõulupreemia on alati meeldiv boonus, olenemata summa suurusest,” sõnas ta. Kui preemiat ei saanud, võttis Tõnise seda kui teadmist, et järelikult oli tööandjale kehv aasta. Kordagi pole tulnud mõtet, et tema oleks kehvasti tööd teinud. „Mõistan ju, et aastad pole vennad,” kinnitas ta. Ettevõttes pole rahast kombeks omavahel rääkida. „Ootan jõulupreemiatki kui kingitust jõuluvanalt, kui saan, on meeldiv üllatus.”

Eelmise aasta põud annab siiani tunda

Mäetaguse Agro juht Teet Kallakmaa ütles, et ta teab töötajate ootust jõulueelse lisatasu suhtes ja siiani on igal aastal suutnud seda maksta. „Tänavu ei tea veel, kas suudan. Aga kui jõuluaegne eelarve ei võimalda, maksan töötajatele talvepreemiat, päris ilma ei jäta,” lubas ta.

Kallakmaa selgitusel on kõik töötajad tublisti töötanud, selles pole kahtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles