Pilguheit aastale: kodumaised lambapiima­tooted koguvad austajaid

Copy
Osaühingul Männiku Piimalambad hakkas aasta esimeses pooles tööle uus meierei ja lüpsisüsteem.
Osaühingul Männiku Piimalambad hakkas aasta esimeses pooles tööle uus meierei ja lüpsisüsteem. Foto: Erakogu

Raplamaal Ohekatkul Ida-Friisi tõugu piimalambaid kasvatav ja lambapiimatooteid pakkuv osaühing Männiku Piimalambad astus veebruaris-märtsis suure sammu edasi, sest tööle hakkas uus meierei ja lüpsisüsteem. Ühtlustus toodete kvaliteet, lihtsamaks muutus pakendamine. „Torusse lüps on võrreldes kannu lüpsmisega palju lihtsam, kiirem ja stressivabam loomagi jaoks.

Tootmisvõimsust tuli juurde, saame suuremat valikut pakkuda,” kommenteeris ettevõtte perenaine Kaisa Tähe. Lõppeval aastal tehti ka karja prakeerimine ja praegu võib lammaste keskmist taset pidada väga heaks. Alles jäeti kõige tootlikumad ja tugevamad loomad. Lüpsma tulevate lammaste arv eeloleval aastal tõenäoliselt ei kasva, nende arv jääb 45 kanti, aga piima on rohkem.

Lisaks oli pereettevõttel plaanis jõuda oma lambapiimast tehtud toodetega veel tänavu poelettidele, aga etikettide väljatöötamine võttis eeldatust mitu kuud rohkem aega ja valmis said need alles siis, kui lammastel piim lõppes. „Nüüd ootame poegimisperioodi, mis peaks algama üsna kohe. Kogu toodangu saime aga kenasti eraisikutele ja restoranidele müüdud, turustamisega muret polnud. Lähikuudel saavad aga lambapiimatoodete huvilised meie kaupa juba poodidestki osta,” on Kaisa ja Priit Tähe kindlad. Eelkokkulepped on perenaise sõnul sõlmitud COOPi, Kaubamaja, Stockmanni ja mitme väiksema kauplusega. „Müüki tulevad juustudki, aga põhirõhu paneme lambapiimajogurtile, mida pakume seitsme eri maitsega,” lubas ta.

(„Lambapiimatooteid eestlane alles õpib hindama”, 14. veebruar 2019)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles