Pilguheit aastale: Varbla puhkeküla sadam valmib peagi

Copy
Suvel jõudis sadamasse ligi 80 alust, neist kolm neljandikku tuli välismaalt.
Suvel jõudis sadamasse ligi 80 alust, neist kolm neljandikku tuli välismaalt. Foto: Erakogu

Maa Elu maikuu lõpus aset leidnud külaskäigu järel on Varbla puhkeküla valmivas sadamas kulgenud kõik plaanipäraselt.

„Eesti-Läti piiriülese koostöö programmist rahastatud tööd ehk sissesõidukanal, muul, navigatsioonimärgistus, 10 külalispaadikohta, vee- ja elektrisüsteemid said valmis jaanipäevaks. Sealtmaalt on tulnud hakkama saada omafinantseeringuga, mis on kasvanud kavandatust märksa suuremaks. Praegu käib kibekiire töö sadamahoone kallal, lisaks alustasime uue saunahoone ja pesemisruumide ehitamist. Enne navigatsioonihooaega peaks kõik valmis jõudma, aga lindilõikamiskuupäev pole veel kivisse raiutud. Lõpukorral on heakorratööd, kevadeks jääb muru ja puude istutamine. Õige pea saame kütusetankla, mille paigaldab Jetoil. Lääneranna vald viis mustkatte alla enamiku ligi viiekilomeetrisest teelõigust, mis jääb Tõstamaa-Nurmsi tee ja puhkeküla vahele, ise katsime mustkattega randa viiva tee, eratee ja parklad, kokku umbes 900 meetrit,” võib Varbla puhkeküla peremees Heino Sabiin rahul olla.

Tegelikult külastas esimene alus, purjekas Riin, sadamat juba 15. juunil. „Suvel jõudis siia positiivse üllatusena ligi 80 alust, neist kolm neljandikku tuli välismaalt. Kiideti Eesti üht pikemat sissesõidukanalit ja seda, et tormi korral on sadamas hea rahulik, avamere tuuled ei ulatu sadamas olevaid aluseid kõigutama,” täiendas perenaine Marika.

Tuulega on seotud ka ettevõtliku pere suur mure. „Üha sagedamini võtab kiruma, et tormiste ilmadega kaob elekter. Katsu siin ilma hakkama saada! Ainult sõnum ja vabandus kliendile toitu ei valmista ja sooja ei anna. Kes korvab kahju?”

(„Varbla puhkeküla sadam valmib jõudsalt, 6. juuni 2019)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles