Venemaal hukkus liiklusõnnetuses Juri Mišin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Mišin
Juri Mišin Foto: Aleksandr Mauzer / Narvskaja Gazeta

Venemaal Leningradi oblastis hukkus neljapäeval liiklusõnnetuses Narva linnavolikogu liige ja Vene kodanike liidu esimees Eestis Juri Mišin, ütles BNSile Venemaa kaasmaalaste ühenduste liidu esimees Sergei Sergejev.

Õnnetus juhtus neljapäeval kell 13 Eesti aja järgi Kingissepa rajoonis Tallinna maanteel Aleksejevka küla lähistel, kus kokku põrkasid veok, väikebuss ja sõiduauto. Kokku hukkus kokkupõrkes kaheksa inimest.

Juri Mišin juhtis Vene kodanike liitu alates selle loomisest 1992. aastal. Tänavu märtsis kandideeris ta Vene Erakonna Eestis nimekirjas Ida-Virumaa valmisringkonnas riigikogusse. Ta kogus 975 häält, kuid ei osutunud parlamenti valituks. Juri Mišin sündis 17. septembril 1946 Narvas.

Juri Mišin oli 1993. aasta suvel toimunud autonoomiareferendumi üks eestvedajaid. 16. ja 17. juulil 1993 Narvas ja Sillamäel toimus ebaseaduslik referendum rahvuslik-territoriaalse autonoomia küsimuses, mille organiseerisid Narva ja Sillamäe linnavolikogud.

Narva Linnavolikogu andmetel osales Narvas referendumil 54 protsenti hääleõiguslikest elanikest. Sillamäe linnavolikogu andmetel osales Sillamäel referendumil 60 protsenti hääleõiguslikest elanikest. Referendumi organiseerijate andmetel toetas Narvas autonoomiat 97 protsenti ja Sillamäel 98,6 protsenti hääletanutest. Eesti valitsuse vaatlejate hinnangul oli tegelik osalusprotsent alla poole.

Riigikohus tunnistas 11. augustil 1993 oma otsusega Narva ja Sillamäe refendumite tulemused kehtetuks.

Copy
Tagasi üles