Eksminister avab äparduva miljarditehase tagamaid: äripartner lõi noa selga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juha Mikkonen ja Toivo Asmer. Asmeri sõnul soovitas Mikkoneni talle usaldusväärne Soome äripartner.
Juha Mikkonen ja Toivo Asmer. Asmeri sõnul soovitas Mikkoneni talle usaldusväärne Soome äripartner. Foto: Mihkel Maripuu

Endine regionaalminister, praegune ettevõtja Toivo Asmer ütles, et ehkki on äripartneris, hämara taustaga Juha Mikkonenis sügavalt pettunud, loodab ta siiski, et mõni suurärimees pooleli jäänud metanoolitehase projekti üle võtab.

Kogu lugu väidetavalt Eesti ühe võimsaima välisinvesteeringu ümber sai alguse tänavu mais, kui siinkirjutaja kohtus Tallinnas nii Mikkoneni kui ka Asmeriga. «Tahame ehitada siia Euroopa suurima metanoolitehase. Ei rohkemat ega vähemat,» ütles Juha Mikkonen ambitsioonikalt. Teda toetas Asmer, kes oli läbi kamminud terve riigi, vestelnud paljude omavalitsustega, et vabrikule parim asukoht leida. Välja valiti Paldiski.

Mis siis ikkagi juhtus? Kuidas õnnestus soomlasel Asmer ja teisedki partnerid ninapidi vedada? Kunagine motosportlane Asmer selgitas, et Mikkonen jõudis temani ühe väga pikaaegse ja usaldusväärse Soome äripartneri kaudu. «Seetõttu ma ei hakanud teda kahtlustama. Guugeldades ei tulnud samuti midagi halba välja. Lisaks on ta kaasa löönud autovõidusõidus,» meenutab ettevõtja, kellele paistis Mikkonen sorava ja tõsiselt võetava jutuga tegelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles