Inkassofirma juht: ühe ettevõtte võlg tekitab liblikaefekti, millest kannatavad kõik (7)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Intrum Baltikumi juht Ilva Valeika sõnutsi ei suuda 25 protsenti Eesti küsitletutest kokku viia sõna «intress» ja selle tähendust.
Intrum Baltikumi juht Ilva Valeika sõnutsi ei suuda 25 protsenti Eesti küsitletutest kokku viia sõna «intress» ja selle tähendust. Foto: Tairo Lutter

Euroopa ühe suurima inkassofirma Intrum Balti juhi Ilva Valeika sõnul on ettevõtte suurim kättesaadud võlg 20 miljonit eurot. Kõige kergem on saada tagasi niinimetatud värsket laenu, mille makse pole hilinenud rohkem kui 90 päeva.

Olete arvamusloos öelnud, et pooled Eesti ettevõtted ei võta partnerite hilinenud arvete puhul midagi ette. Kas olukord on nii halb ja miks võlga tagasi ei nõuta?

Jah, meie üle-Euroopalise uuringu tulemused näitasid, et pooled Eesti ettevõtted ei tee võlgade osas midagi. Ettevõtete vahelised võlad on küll üleeuroopaline probleem, kuid arvud näitavad, et Baltikumi ettevõtted on võlglaste suhtes ükskõiksemad. Baltikumis ei kasutata ka nii laialdaselt inkassofirmasid ja see paistab eriti silma Eestis. Vaid kaheksa protsenti ettevõtetest kasutab inkassofirmade teenuseid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles