Eesti jõuk tühjendas indialaste pangakontod (12)

Martin Laine
, reporter
Copy
Jõugu ninamees Konstantin Letko haaras oma võrgustikku kümmekond inimest, kes aitasid tal võõrastelt pangakontodelt raha kätte saada. 
Jõugu ninamees Konstantin Letko haaras oma võrgustikku kümmekond inimest, kes aitasid tal võõrastelt pangakontodelt raha kätte saada. Foto: Kohtutoimik

Eesti kurjategijad elasid Indiast, Bangladeshist ja Pakistanist varastatud krediitkaardiandmetega ilusat elu, ostsid e-poodidest kallist tehnikat, võtsid laenu, tellisid äppidega süüa ning lüpsid pangaautomaatidest sularaha.

Sõiduautos istub neli silmanähtavalt ärevil meest. Jõugu liider Konstantin Letko (33) haarab kinda­laekast kilekoti, milles on mitukümmend plastist pangakaarti. Selliseid pole seltskonnast keegi varem näinud. Mõni on üleni valge, ilma igasuguse kujunduseta. Peal ainult kiip ning markeriga joonistatud PIN-kood, mis peaks raha masinatest välja võluma.

Letko jagab kaardid kaaslaste vahel ära. Mehed alustavad tuuritamist mööda Tallinna pangaautomaate. Kord Mustamäel, siis jälle Lasnamäel või kesklinnas. Tihti viskab automaat ette veateateid: pank saab aru, et midagi on valesti.

Ometi kaotavad ohvrid Indias mõne kuuga ligemale 100 000 eurot. Kümned, kui mitte sajad sealsed pered jäävad ilma kõigist säästudest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles