Jaan Männik: suured teemad seisavad usalduse taga (3)

Jaan Männik
Copy
Serdbanki logo
Serdbanki logo Foto: Remo Tõnismäe

Kahte teemat, Rail Balticut (RB) ja Swedbankiga seotud rahapesu on tänavu palju kajastatud. Usun, et mõlemad hõivavad veel enam ruumi tuleval aastal ja seda järgmistel põhjustel, kirjutab endine tippjuht Jaan Männik.

Juunis sai Swedbank uue nõukogu esimehe, Göran Perssoni. Olen kaua jälginud, mida Rootsi meedia temast kirjutab. Ta juhtimisstiil oli sarnane Edgar Savisaare omaga: erakonnas oli vähe tähtsaid otsuseid, kus Savisaar ei olnud sõna sekka öeldud. Nii oli ka siis, kui Persson oli peaminister. Mõlemad mehed on oma riigis tunnustatud kui osavad ja kogenud poliitikud.

Enne kui Perssonile peaministri kohta pakuti, oli ta analüütikute poolt hinnatud rahandusminister ja saneeris Rootsi majandust. Ta tegi seda kõva käega, jahedalt, analüütiliselt ja ilma emotsioonideta. Rootsis arvatakse, et Persson ise sisuliselt määras Jens Henrikssoni Swedbanki uueks juhatuse esimeheks. Nad on varem koos töötanud ja tunnevad teineteist hästi. Rootsi meedia küsimusele, mida Persson ja Henriksson praegu oluliseks peavad, vastavad nad ühtviisi, et tähtsaim on taastada panga usaldusväärsus, sest pangandus on usalduseäri.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles