Andrei Kuzitškin: kvoodid venelastele - uus segregatsioonimeetod (1)

Andrei Kuzitškin
Copy
Andrei Kuzitškin
Andrei Kuzitškin Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Hiljaaegu leidis Kremli propagandamasin uue meloodia, mis nõuab kvootide kehtestamist venelaste töölevõtmisele Eesti riigiasutustesse, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Kõik teavad, et Eesti on lakkamatu rünnaku all Kremli hübriidsõjas, mida peetakse kõigi lääne demokraatlike riikide vastu. See on mõistetav: Eesti majanduslik ja poliitiline edu ärritab tõsiselt Kremli juhtkonda, kes toodab ja levitab müüte allakäigust ja kriisist kõigis riikides, kus on julgetud kritiseerida Putini režiimi. Seepärast pruugitakse Eesti vastu mitmesuguseid meetodeid ja vahendeid sisepoliitilise olukorra destabiliseerimiseks. Üks neist on infosõda ja Eesti ühiskonnas lõhesid põhjustavate teemade ülestõstmine avalikus ruumis.

Eesti ühismeedia venekeelse segmendi analüüsimisel võib järeldada, et Venemaa saatkond on koostanud ja jaganud oma mõjuagentidele laiali metoodilised materjalid teemadega, mida avaldatakse sünkroonis Venemaa-meelsetes meediakanalites ja inimeste veebilehtedel, kes ei varjagi poolehoidu Venemaa vastu. Kord tuuakse Eestile eeskujuks Soomet, sest soomlased armastavat Putinit. Siis jälle arvutatakse kokku Eesti majanduslik kahju Venemaa transiidi kahanemise ja keeldumise tõttu toetada Nord Stream 2 rajamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles