Eesti turist sai Tais laevaõnnetuses vigastada

Andres Einmann
Copy
Laevaõnnetus Phuketis.
Laevaõnnetus Phuketis. Foto: MOHD RASFAN / AFP / SCANPIX

Tais Phuketi lähedal merel sai kolmapäeval kahe aluse kokkupõrkes vigastada 12 inimest, nende seas üks Eestist pärit turist.

Turistilaeva Choksupasarn kapten hukkus õnnetuses ning üks meeskonnaliige jäi kadunuks, kirjutab Tai väljaanne The Thaiger.

Kapten Surat Mat-osodi juhitud kiirlaev viis kolmapäeva hommikul 45 turisti Puhektist merele lõbusõidule. Kokku oli laeva pardal 49 inimest, neist neli meeskonnaliikmed. Tagasiteel kaldale põrkas turistilaev kokku mootorjahiga Stella, mida juhtis kapten Aleksander Gorbunov.

Jahi pardal keegi vigastada ei saanud. Meeskond aitas õnnetusse sattunud turiste ning tõmbas mitu merre paiskunud inimest veest välja ja võttis jahi pardale.

Vigastatud turistid on pärit Venemaalt, Pakistanist, Eestist, Iraanist, Inglismaalt ja Egiptsusest. Kiirabi toimetas nad Thalangi haiglasse.

Õnnetuses jäi kadunuks 18-aastane meeskonnaliige, kes asus laeval tööle kuu aega tagasi.

Hukkunud laevakapten Surat Mat-osod sattus laevaõnnetusse ka 2014. aastal, kui tema kiirlaev põrkas kokku kalatraaleriga. Selles õnnetuses hukkus kaks Lõuna-Korea turisti ja kümned said vigastada. Kohus mõistis ta õnnetuse põhjustamises süüdi ning mees sai vanglakaristuse. Pärast vabanemist jätkas ta turistidele lõbusõitude korraldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles