Aus ja mõne rajuma puritaani silmis ehk ohtlikki

Raul Ranne
Copy
Eia Uus.
Eia Uus. Foto: Birgit Varblane

Huvitav, miks kirjanik ja ajakirjanik Andrei Hvostov ütles Eia Uusi romaani «Tüdrukune» kohta, et selle lugemine oli valus? Ja et kui ta saaks, teeks selle raamatu kohustuslikuks kõigile meestele. Ja nendele, kes söandavad rünnatud naistele öelda, et äkki on nad ise seda põhjustanud.

Pean Hvostovi arvamusest ja maitsest väga lugu. Sestap võtan ta mõtte teadmiseks, kui Uusi lugu lugema asun. Kui lõpetan, mul nii valus vast pole, aga üldiselt olen hea Andreiga sama meelt. Mehed võiksid seda lugeda küll. Aga enne tahaks romaani autorile Eia Uusile mõned küsimused esitada. Sest lugu «Tüdrukune» tundub aus ja mõne rajuma puritaani silmis ehk ohtlikki. Räägib muuhulgas naise tunnetest teise, tunduvalt noorema neiu vastu.

Eia annab teada, et ta raamatu ümber on puhkenud ootamatu torm või koguni tornaado. Nädal pärast ilmumist on kirjastus juba pidanud uue tiraaži tellima ning lugejad saadavad talle väga pikki ja isiklikke kirju. «Tead mis, minu jaoks on see, et armastuslugu leiab aset kahe naise vahel, peaaegu kõrvaline. Nende suhe on vahend, et näidata erinevusi põlvkondade vahel. Pigem on fookuses naise keha, seksuaalsus ja kujunemine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles