Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2019/12/20/12826223t1h6e1d.jpg)
Laboris valmistatud liha ning isegi putukad hõivavad üha suurema osa inimeste toidusedelis, kuna taimne proteiin muutub üha populaarsemaks, kirjutab analüüsikeskus Fitch Solutions värskes uuringus. Üha enam arendatakse taimsel proteiinil põhinevat alternatiivtoitu, mille menu kasvu takistab peaasjalikult ainult hind.
Liha alternatiiv on populaarne eelkõige millenniumipõlvkonna seas. Selle põlvkonna osakaal tarbimises aga üha kasvab.
Üks tuntumaid libaliha tootjaid on California iduettevõte Beyond Meat, mis tegi mai alguses marulise börsidebüüdi, aga hiljem väärtpaberi hind stabiliseerus.