Johnson kulges Tapa udus kiirelt ja efektselt

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Kas britid käituvad ikka korralikult, küsis peaminister Boris Johnson Tapal Eesti sõduritelt.
Kas britid käituvad ikka korralikult, küsis peaminister Boris Johnson Tapal Eesti sõduritelt. Foto: Eero Vabamägi

Juba reede õhtul näitas telekanal France24, kuidas Emmanuel Macron oma sõduritega Elevandiluurannikul jõulurooga maitseb. Prantsuse presidendi visiit kestis terve nädalalõpu. Edasi keskendusid France24 teated sellele, et temaga on kaasas suur delegatsioon ja sõlmitakse äritehinguid – näiteks ehitavad prantslased Abidjani metrood. Laupäeval oli Briti peaministri Boris Johnsoni külaskäik oma vägede juurde Eestis märksa lühem ettevõtmine.

Tõsi, tema lennuk pani Tallinnas maha ka kindlamal positsioonil liidri – nädal pärast valimisvõitu, päev pärast Brexiti-leppe läbiminekut parlamendis. Macroni ootas pärast nädalalõppu Aafrikas ikka veel streikidest halvatud kodumaa.

Ennekõike uudispildiks mõeldud võttepaik Johnsoni visiidiks sai Tapa baasi udusel platsil paika laupäeval kell 13. Kaks Challengeri tanki parkis end toruga 1. jalaväebrigaadi staabi ukse poole ja selle ette moodustati spaleer vaheldumisi Briti ja Eesti sõdureist.

Vastuseks küsimusele, mille järgi eestlased sinna seisma valiti, teatas 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus laia muigega: «Need on ainsad, kes sisse jäeti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles